BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
Madde 1 – Bu yönergenin amacı; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrenci ve personeli için yemek pişirme, taşıma, yemek servisi öncesi ve sonrası temizlik ve yemek servisi hizmetleri işi ihalesini kazanarak sözleşme yapılan yemek firması, mutfağı ve yemekhanelerin kontrol ve denetimini sağlayacak komisyonların kurulmasını ve işleyişi ile yemek hizmetinin sağlıklı ve kaliteli olmasını sağlamaktır.
Kapsam
Madde 2 – Bu yönerge; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı merkez ve ilçelerde bulunan Fakülte, Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulları bünyesinde bulunan yemekhanelerin ve yemek hazırlama, pişirme, dağıtım yapılan mutfakların denetimi için kurulacak komisyonu ve bu komisyonun çalışma şekillerini kapsar.
Dayanak
Madde 3 – Bu yönerge; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun Madde 47-a (Değişiklik: 17/08/1983 - 2880/28 md.), 03/02/1984 tarih ve 18301 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Mediko-Sosyal, Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Dairesi Uygulama Yönetmeliğinin 5/g, 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları'nın İdari Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 32/b maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
Madde 4 – Bu yönergede geçen kavram ve terimlerin tanımları aşağıda belirtilmiştir:
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Mutfak ve Merkez Yemekhane Denetim Komisyonu Kuruluş, Görev, Yetki ve Sorumlulukları
Mutfak ve Merkez Yemekhane Denetim Komisyonu Kuruluşu
Madde 5 – Mutfak ve Merkez Yemekhane Denetim Komisyonu; bir Komisyon Başkanı ve dört komisyon üyesinden oluşur.
Mutfak ve Merkez Yemekhane Denetim Komisyonu Görev, Yetki ve Sorumlulukları
Madde 6 – Mutfak ve Merkez Yemekhane Denetim Komisyonunun görevleri aşağıda verilmiştir:
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
İlçe Yemekhane Denetim Komisyonu Kuruluş, Görev, Yetki ve Sorumlulukları
İlçe Yemekhane Denetim Komisyonu Kuruluşu
Madde 7 – İlçe Yemekhane Denetim Komisyonu; bir Komisyon Başkanı ve üç komisyon üyesinden oluşur.
İlçe Yemekhane Denetim Komisyonu Görev, Yetki ve Sorumlulukları
Madde 8 – İlçe Yemekhane Denetim Komisyonunun görevleri aşağıda verilmiştir:
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli Hükümler
Komisyonun Toplantı Yeter Sayısı
Madde 9 – Komisyonun toplanması, denetim ve teftişlerini gerçekleştirmesi için salt çoğunluğun sağlanması yeterlidir.
Hüküm Bulunmayan Haller
Madde 10 – Bu yönergede hüküm bulunmayan hallerde; ilgili diğer mevzuat hükümleri ile Yükseköğretim Kurulu ve Senato kararları uygulanır.
Yürürlük
Madde 11 – Bu yönerge; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 12 – Bu yönergenin hükümleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü tarafından yürütülür.
bu içerik toplamda 1 kez görüntülenmiştir