Amaç:
Madde 1.
Bu yönergenin amacı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Öğrenci Uygulama Laboratuvarları Komisyonu’nun yapısını ve görevlerini tanımlamaktır.
Kapsam:
Madde 2.
Bu yönerge Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Öğrenci Uygulama Laboratuvarları Komisyonu’nun kuruluş, görev, yetki, sorumluluk ve çalışma esaslarına ilişkin hükümleri kapsar.
Dayanak:
Madde 3.
Bu Yönerge, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 16 ncı maddesine
dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar:
Madde 4.
Bu yönergede geçen;
ÇOMÜ: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini,
Fakülte: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesini,
Dekan: ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanını,
Öğretim Üyesi: ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim üyesini,
Öğrenci: ÇOMÜ Tıp Fakültesinde eğitim alan öğrenci veya laboratuvarları araştırma amaçlı kullanan yüksek lisans, doktora, Tıpta Uzmanlık öğrencisi
Komisyon:Tıp fakültesi araştırma ve öğrenci uygulama laboratuvarları komisyonu Komisyon Başkanı: Tıp Fakültesi Laboratuvar Komisyonu Başkanı ifade eder.
Tıp Fakültesi Laboratuvar Komisyonunun kuruluşu; Madde 5.
Komisyon, Dekanın Aile Hekimliği, Anatomi, Biyofizik, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Genetik, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji ile Tıp Eğitimi Anabilim Dalları’ndan Anabilim Dalı Kurul kararınca önerilen birer öğretim üyesini görevlendirmesiyle oluşur. Komisyon üyeleri iki yıl süre ile görev yapar. Görev süresi dolan üye yeniden komisyonda görev alabilir. Komisyondan ayrılmak isteyen öğretim üyesi dekan tarafından yerine aynı Anabilim Dalı’ndan yeni bir öğretim üyesi görevlendirilene kadar komisyondaki görevine devam eder.
LaboratuvarKomisyonunun Görev Tanımları ve Sorumlulukları Madde 6.
Komisyon Başkanı’nın görev tanımı ve sorumlulukları Madde 7.
Yürürlük
Madde 8. Bu yönerge ÇOMÜ Senatosu’nda kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 9. Bu yönerge hükümlerini ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı yürütür.
bu içerik toplamda 1 kez görüntülenmiştir