BİRİNCİ BÖLÜM
Genel Hükümler
Amaç
MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi misafirhanelerine ilişkin yönetim ve yararlanma usul ve esasları ile uygulamayla ilgili diğer hususları tespit etmek amacıyla düzenlenmiştir.
Kapsam
MADDE 2- (1) Bu yönerge öncelikle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi personeli ve aile fertlerinin olmak üzere diğer üniversitelerin personeli ve kamu kurumları görevlilerinin, görev veya diğer nedenlerle uygun ekonomik şartlar altında, geçici konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla hizmete sunulan misafirhanelerin yönetim esaslarını belirlemektir.
Tanımlar
MADDE 3- (1) Bu Yönergenin uygulanmasında;
a)Başkanlık: İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığını,
b)Misafirhane Sorumlusu: Misafirhanelerin bağlı bulunduğu birimin fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu sekreterini,
ç) Personel: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde görevli tüm akademik ve idari personelini,
İKİNCİ BÖLÜM
Yönetim Esasları
MADDE 4- (1) Misafirhanelerin yönetimi ile yer tahsisine ilişkin işlemler bu yönergede öngörülen usul ve esaslar dahilinde Yetkili Amirin denetimi altında Başkanlık tarafından yürütülür.
(2) Misafirhane olarak kullanılacak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi konutlarının listesi, bu Yönergenin 2. Maddesinde belirtilen ihtiyaçlar göz önüne alınarak Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.
(3) Misafirhanelerde kullanılacak taşınırlar, yürürlükteki mevzuat esaslarına göre Taşınır Mal Yönetmeliği esasları dahilinde yönetilir.
Tutulacak Belgeler
MADDE 5- (1) Misafirhanelerde; aşağıdaki belgeler ilgili mevzuat hükmüne göre denetime hazır halde saklanır.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Misafirhanelerden Yararlanma
Misafirhanelerden Yararlanacaklar
MADDE 6- (1) Misafirhanelerden öncelikle personel yararlanır. Ayrıca, aşağıda belirtilen kişiler misafirhanelerden imkânlar ölçüsünde öncelikle yararlanabilir.
ç) Diğer Kamu Kurum ve Kuruluş personeli,
e)Yetkili Amir tarafından kalması uygun görülenler.
Yararlanma Şekilleri ve Süreleri
MADDE 7-(1) Misafirhanelerden uzun ve kısa süreli olmak üzere iki türlü yararlanılır.
(2) Üniversiteye atanan personel, ihtiyaç olması durumunda en fazla iki ay süre ile misafirhaneden yararlanabilir. Bu süre Yetkili Amirin onayı ile iki ay daha uzatılabilir.
İbraz Edilecek Belgeler
MADDE 8- (1) Misafirhaneden yararlanacak olanlar, aşağıda belirtilen belgeleri ibraz etmek mecburiyetindedir.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Misafirhanede Kalacakların Uyacakları Hususlar
MADDE 9- (1) Misafirhaneden yararlananlar aşağıda belirtilen hususlara uymak zorundadırlar;
ç) Misafirhanedeki araç ve gereçler dışarı çıkarmamak,
(2) Misafirhanelerle ilgili uyulması gereken bu yönergedeki hususlar bir talimat haline getirilerek her bir misafirhaneye asılır.
(3) Bu Yönergede yer alan hususlara uymayanlar hakkında misafirhane sorumlusu tarafından bir tutanak tutulur ve Başkanlığa intikal ettirilir. Tutanak ilgili kişiye Başkanlık tarafından tebliğ edilir. Başkanlıkça ilgili şahsın misafirhanede kalması sakıncalı görüldüğü takdirde, herhangi bir ilave uyarı yapılmaksızın ve ilave süre tanınmaksızın misafirhaneden çıkarılır. Bu hususlara uymayan kişilerin misafirhane ile ilişkileri kesilerek, durum ayrıca görevli bulunduğu kuruluşa bildirilir.
BEŞİNCİ BÖLÜM
Mali Hükümler
MADDE 10- (1) Misafirhane ücretleri, her yıl Maliye Bakanlığınca yayınlanan Bütçe Uygulama Talimatı hükümleri doğrultusunda Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenir. Belirlenen ücretler Başkanlık internet sayfasında ilan edilir.
(2) Misafirhane ücretleri peşin olarak, muhasebe yetkilisi mutemetleri tarafından Alındı Belgesi karşılığında tahsil edilir. Tahsil edilen ücretler muhasebe yetkilisi mutemetleri tarafından yasal süre içinde Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının belirlediği şekilde hesabına yatırılır.
(3) Misafirhane sorumlusu, misafirhane ücretlerinin yatırılması ve takibinde, misafirhane kayıt defteri ve kayıt formlarının tutulması ve saklanmasında birinci derece sorumludur.
(4) Misafirhane gelirleri, misafirhanelerin işletme, bakım, onarım, temizlik, ısıtma, soğutma, elektrik, su v.b. giderlerinin karşılanmasında kullanılmak üzere Üniversitenin ilgili bütçe tertibine kaydedilir.
(5) Misafirhanelerin işletme, bakım, onarım, temizlik, ısıtma, soğutma, elektrik, su v.b. giderleri Misafirhane sorumlusunun teklifi, misafirhanenin bağlı bulunduğu birimin üst amirinin uygun görüşü ile ilgili bütçeden karşılanmak üzere Başkanlık onayı ile yapılır.
(6) Misafirhane gelirlerinden satın alınan demirbaş niteliğindeki malzemeler, Taşınır Mal Yönetmeliği kapsamında idare edilir.
ALTINCI BÖLÜM
Çeşitli Hükümler
Misafirhanelerin Terki
MADDE 11- (1) Konuklar, kalma süresinin sonunda en geç saat 12.00’de misafirhane ile ilişkilerini kesmek zorundadır. Saat 12.00’den sonra hesap kesimi yapılan odalar için ilave bir gün ücret tahsil edilir. Konuklar hesap kesimi yaptığında oda anahtarını teslim edip, odalarını boşaltmak zorundadır. Anahtarını teslim etmeyip odayı boşaltmayanlardan her gün için, günlük ücretin üç katı kadar ceza uygulanır.
(2) Misafirhanelerin temizlik, bakım ve resepsiyona ilişkin hususlar, misafirhanelerin bağlı bulunduğu idarece düzenlenir.
(3) Odaların dolu olduğu durumlarda odada kalanın izni olmadan odaya girilip temizlik yapılamaz.
Yürürlük
MADDE 12- (1) Bu Yönerge Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu’nda kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.
MADDE 13- (1) Bu Yönergede yer almayan hususlarda yapılacak uygulamaya ilişkin esaslar, yürürlükteki mevzuat ve bu Yönergeye aykırı olmamak üzere, Rektörlük tarafından tespit edilir.
Yürütme
MADDE 14- Bu yönerge hükümlerini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü yürütür.
bu içerik toplamda 1 kez görüntülenmiştir