Amaç
Madde 1- Bu yönergenin amacı, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun yapılanmasını, işleyişini, görev ve sorumluluklarını tanımlamaktır.
Madde 2- Bu yönerge tıp eğitimi öğrenci kurulunun amacını, görevlerini, oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını, üyelerin görev dağılımını, çalışma gruplarını ve bu grupların çalışma düzenini kapsar.
Madde 3- Bu Yönerge, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Sınav Yönetmeliği'ne dayanılarak, 20 Eylül 2005 tarih ve 25942 sayılı resmi Gazetede yayımlanan "Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği" çerçevesinde hazırlanmıştır.
Madde 4- Bu yönergede geçen;
Üniversite : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini,
ÇOMÜ
Dekan
: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini,
:Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanını,
Dekan Yardımcıları : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılarını,
Fakülte Kurulu : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülte Kurulunu,
Yönetim Kurulu : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulunu,
Eğitim Komisyonu : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Komisyonunu,
Komisyon Başkanı : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Komisyonu Başkanını,
Koordinatör : Eğitim Komisyonu içerisinde yer alan her bir sınıf ve/veya stajdan sorumlu ÇOMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesini,
Koordinatör Yardımcıları : Eğitim Komisyonu içerisinde yer alan her bir sınıf ve/veya stajdan
sorumlu Koordinatöre yardımcı olan ÇOMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerini,
Öğrenci : ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğrencisini,
Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu (TEÖK)
: ÇOMÜ Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından seçimle belirlenen, fakültenin tüm dönemlerinden birer temsilci ve birer yardımcısı ile fakülte temsilcisi tarafından oluşan grubu,
Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Başkanı : TEÖK’e başkanlık eden fakülte temsilcisini,
Fakülte Temsilcisi : ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Yönergesine göre seçilerek, ÇOMÜ Öğrenci Konseyi’nde ÇOMÜ Tıp Fakültesini temsil eden öğrenciyi
Dönem temsilcisi : Fakültedeki her bir dönemi temsil eden, o dönem içerisinden seçilmiş öğrenciyi
Madde 5- Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu(TEÖK)’nun amacı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde öğrenim gören mezuniyet öncesi tıp öğrencilerinin, almakta oldukları eğitimin planlama, yönetim ve değerlendirme süreçlerine etkin olarak katılımını sağlamak, öğrenciler ile tıp fakültesi yönetimi, komisyon ve kurulları arasında kurumsal bir etkileşim sağlamak, böylece tıp eğitiminin paydaşları arasındaki iletişim ve işbirliğini artırarak fakültemizdeki tıp eğitiminin sürekli gelişimini desteklemektir. Ayrıca Tıp Fakültesi öğrenci kimliğinin oluşumu ve güçlendirilmesi için sosyal/kültürel/eğitsel/bilimsel/sportif faaliyetlere ilişkin öğrenci görüşlerinin belirlenerek bu faaliyetlerin planlanması ve yürütülmesi süreçlerinde yönetim organları ve öğrenciler arasındaki iletişim ve işbirliğini sağlamaktır.
Madde 6- Kurul, Akademik Takvim Başlangıcı itibariyle ilk iki hafta içersinde yapılacak seçim ile belirlenen altı dönem temsilcisi ve yardımcıları ile seçilmiş fakülte öğrenci
temsilcisi olmak üzere on üç üyeden oluşur.
Madde 7- Kurul koordinasyonundan Fakülte Öğrenci Temsilcisi sorumludur.
Madde 8- Altıncı maddede tanımlanan üyeler dışında Kurul toplantısında salt çoğunluk aranmak koşulu ile uzmanlık ve/veya fikir alışverişi gerektiren konularda yeni üyeler (Öğrenci Toplulukları Temsilcileri, Yabancı Öğrenci Temsilcisi vb.) veya danışmanlar davet edilebilir. Kurul çalışmalarının devamlılığını sağlamak üzere eski kurul üyeleri de toplantılara davet edilebilir.
Madde 9- Bu Kurulda yer alacak üyelerde aşağıdaki şartlar aranır;
Madde 10- Üyelerin görev süreleri bir üst döneme geçmeleri, yeni eğitim döneminin başlaması veya mezun olmaları ile tamamlanır. Toplantılara katılım koşullarını ve tanımlanan görevleri yerine getiremeyen üyenin üyelik durumu Kurul toplantısında değerlendirilir ve salt çoğunluğun vereceği karar ile sona erdirilir. Üyelikten kendi isteğiyle ayrılmak isteyenler, bu isteklerini bir dilekçe ile Dekanlığa bildirir. Dekanlık bu dilekçeyi bir sonraki yönetim kurulu gündemine alır ve ilgili dönemde yeniden seçim yapılmasını sağlar.
Madde 11- Kurul, seçimlerden sonraki iki hafta içerisinde yapacağı ilk toplantıda, kendi içinde görev dağılımı yapar ve bir yıl boyunca bu görev dağılımına göre çalışır.
Madde 12- Kurul çalışmalarını yürütürken çalışma grupları oluşturur, kendisinin ve bu grupların çalışma esaslarını belirler, Dekanlığa sunar. Kurul gerekli gördüğü takdirde geçici çalışma grubu oluşturabilir. Yeni oluşturulacak çalışma grubuna kurul içinden bir sorumlu atanır.
Madde 13- Kurul yönergedeki amaçlar içi çalışmalarını yürütmek amacıyla alt çalışma grupları kurabilir. Kurul, kurulan alt grupların çalışma amaç ve hedeflerini belirler, Dekanlığa sunar.
Görev ve Sorumlulukları
Madde 14- Tıp Eğitimi Öğrenci kurulunun görev ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir:
Madde 15- Üniversite Öğrenci Konseyi'nde Üniversite Tıp Fakültesini temsil etmek üzere Üniversite Öğrenci Konseyi Seçim ve Çalışma Esasları Yönergesi'ne göre seçilen Fakülte Temsilcisi TEOK Başkanlığı görevini yürütür.
Madde 16- Başkanın görevleri aşağıdadır:
Madde 17- Dönem Temsilcileri seçiminden sonra yapılan ilk TEÖK toplantısında, Kurul üyeleri içlerinden bir üyeyi oy çoğunluğuyla TEÖK Başkan Yardımcısı olarak seçerler.
Madde 18- Başkan Yardımcısı Görevleri:
Madde 19- Dönem Temsilcileri seçiminden sonra yapılan ilk TEÖK toplantısında, Kurul üyeleri içlerinden bir üyeyi oy çoğunluğuyla TEÖK Sekreteri olarak seçerler.
Madde 20- Sekreter Görevleri:
Madde 21- Dönem temsilcileri, her dönem için, akademik takvim başlangıcı itibarıyla ilk iki hafta içerisinde yapılacak seçim ile ilgili dönemi TEÖK’te temsil edecek bir temsilci ve yardımcısından oluşur.
Madde 22- Dönem Temsilcisi Görevleri:
Dönem Temsilcisi Seçimleri Madde 23- Seçim esasları:
Madde 24- Seçim süreci:
seçime katılması şarttır. İlk iki turda seçim yapılamaz ise üçüncü turda katılma şartı aranmaz.
Madde 25- Kurul, her ay en az bir toplantı yapar ve toplantı tutanaklarını Dekanlığa sunar. Kurul olağan toplantı çağrısı gündemle birlikte Fakülte Öğrenci Temsilcisi tarafından Kurul üyelerine en az bir hafta öncesinden elektronik posta ile bildirilir. Gerekli durumlarda koordinatör, Kurul üyelerini en az bir gün öncesinden e-posta veya telefon aracılığıyla olağanüstü toplantıya çağırabilir. Fakülte Öğrenci Temsilcisi olağanüstü toplantı çağrısını kendi inisiyatifiyle ya da en az üç üyenin talebiyle yapar.
Madde 26- Kurul üyeleri, Kurul toplantılarına bizzat katılmak durumundadırlar. Yerlerine temsilci gönderemezler. Ancak üyelerin salt çoğunluğunun onayıyla kurul dışından kişiler toplantılara davet edilebilir. Özür bildirmeksizin birbiri ardına iki toplantıya katılmayanın üyeliği yapılan oylamada oylamaya katılanların salt çoğunluğunun oyu ile sona erer. Üyeliği sona eren sınıf temsilcisi yerine yeniden seçim yapılır, seçilen üye kalan süreyi tamamlar.
Madde 27- Kurul toplantıları üyelerin salt çoğunluğunun katılımı ile yapılır. Eğer salt çoğunluk sağlanamaz ise, toplantı bir sonraki haftaya ertelenir, bu toplantıda yeter çoğunluk aranmaz. Toplantıya Fakülte Öğrenci Temsilcisi başkanlık eder, Fakülte temsilcisinin katılamadığı durumlarda TEOK Başkan Yardımcısı toplantıyı yürütür.
Madde 28- Toplantılarda kararlar oy çoğunluğu ile alınır. Alınan kararlar bir tutanak ile kayda geçirilir. Kararlar üyeler tarafından imzalanır. Toplantılarda alınan kararlar ve tutanaklar ile hazırlanacak bütün raporlar fakülte kamuoyuna açıktır.
Madde 29- Toplantılarda alınan kararlar Dekan, Dekan Yardımcıları, Eğitim Komisyonu Başkanı, Başkan Yardımcıları veya danışmanlarının katılımı ile en az ayda bir kez yapılan toplantılarla Fakülte yönetimine iletilir.
Dönem Temsilcileri Grubuna Oda, Araç ve Gereç Tahsisi
Madde 30- Dönem Temsilcileri Grubuna, toplantılarını gerçekleştirmek amacıyla Dekanlık tarafından, Fakülte içinde uygun görülen bir oda tahsis edilir ve çalışmaları için gerekli araç ve gereç sağlanır.
Yürürlük
Madde 31- Bu Yönerge Üniversite Senatosunca kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 32- Bu Yönerge hükümlerini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı yürütür.
bu içerik toplamda 1 kez görüntülenmiştir