BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönerge’nin amacı; 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 58/k maddesi hükmüne göre değerlendirilmesi ve uygulamasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönerge; üniversite-sanayi iş birliği kapsamında; araştırma geliştirme, tasarım ve yenilik faaliyet veya projelerine ilişkin başvuru, değerlendirme süreçleri ve komisyon iç işleyişine ilişkin usul ve esasları kapsar.
Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Yönerge; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 58/k maddesi ve 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun, Yüksek Öğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 10/6 fıkrası ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği’ne dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 – (1) Bu Yönerge’de yer alan;
ç) BAP: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğünü,
ğ) Merkez: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini,
ı) Proje/Faaliyet Yürütücüsü: Projenin/faaliyetin bilimsel, teknik, idari, mali ve hukuki olarak yürütülmesinden, gerektiğinde ilgili raporların verilmesinden sorumlu olan öğretim elemanını,
ö) Yenilik: Sosyal ve ekonomik ihtiyaçlara cevap verebilen, mevcut pazarlara başarıyla sunulabilecek ya da yeni pazarlar yaratabilecek; yeni bir ürün, hizmet, uygulama, yöntem veya iş modeli fikriyle oluşturulan süreçleri ve süreçlerin neticelerini,
ifade eder.
Genel koşullar
MADDE 5 - (1) Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında olmayan projeler ile Üniversite sanayi iş birliği olsa dahi ar-ge, tasarım ve yenilik içeriği bulunmayan; durum tespiti projeleri, rutin testler/analizler, standart mühendislik proje ve uygulamaları vb., 29797 Sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama ve Denetim Yönetmeliği’nin 5’inci ve 6’ıncı maddeleri ile Kurumlar Vergisi Genel Tebliği Seri No1’in 10.2.3’üncü maddesinde belirtilen proje ve faaliyetler bu usul ve esaslar kapsamında değerlendirilemez.
(2) Proje/faaliyet başvuruları; Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirilen, yeni ürün geliştirilmesi, ürün kalitesinin veya standardının yükseltilmesi, maliyet düşürücü ve standart yükseltici yeni yöntem/tekniklerin geliştirilmesi veya yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi hedeflerinden en az birini taşımalıdır ve 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun’un 2’inci maddesinde düzenlenen tanımlar ile uyumlu olmalıdır.
İKİNCİ BÖLÜM
Başvuru ve Değerlendirme Komisyonunun Yetkileri, Yetki Devri, Komisyon Toplantısı
Başvuru
MADDE 6 - (1) Bu Yönerge kapsamında değerlendirilecek proje ve faaliyetlere yönelik başvurular doğrudan iş birliği yapılacak kurum kuruluş tarafından veya ilgili projede görev yapacak akademisyen/ler tarafından yapılabilir.
(2) İlgili projede görev yapacak akademisyenlerin farklı akademik birimde görev yapması durumunda her bir akademisyen kendi bağlı olduğu bölüm başkanlığına başvuru yapar.
(3) İş birliği yapılan kurum kuruluş başvurusunu ilgili belgeler ile Merkeze yapar.
(4) Resmî başvuru aşağıdaki belgelerin her biri imzalı olarak yapılır.
ç) Proje Başvuru Formu (Form 4)
(5) Akademisyenlerin başvurularda süreç aşağıdaki gibi yürütülür.
1)Taraflar arasında imzalanacak sözleşme taslaklarının hazırlanması ve/veya hazırlanmış olan sözleşme taslaklarının gizlilik, fikri mülkiyet hakları, yükümlülükler, rekabet etmeme, eğitim amaçlı kullanım vb. hususlarda değerlendirilmesi, kurum imkânlarının kullanılıp kullanılmayacağı, kullanılacaksa hangi koşul zaman ve ölçüde kullanılacağının belirlenmesi için destek olabilir.
2) Uygulama sırasında ortaya çıkan tamir-bakım, sarf vs. giderlerinin karşılanma şartları açısından değerlendirilmesi ilgili proje/faaliyetler kapsamında araştırmacı ile kuruluşlar arasında imzalanacak sözleşmenin Üniversite ve araştırmacıyı destekleyecek/haklarını koruyacak şekilde hazırlanması, fikri sınai mülkiyet haklarına konu buluşların (Patent, Faydalı Model, Tasarım vb.) sahipliği ve hak paylaşımı konularında araştırmacının bilgilendirilmesi konularında destek ve öneri sunabilir.
ç) Enstitü, Dekanlık/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu müdürlükleri gelen talepleri akademisyenlerin projenin ve akademisyenin proje için uygunluğu konusunda görüşleri ile birlikte tüm başvuru evraklarını Merkeze iletir.
(6) Kurum/Kuruluş başvurularda süreç aşağıdaki gibi yürütülür.
ç) Merkez gelen talepleri ve akademisyenlere hazırlatılan başvuru formu ve eklerini Proje İnceleme Komisyonuna sunar.
Proje İnceleme Komisyonunun kurulması, iç işleyişi, yetkileri ve değerlendirme
MADDE 7 - (1) Komisyon Rektör tarafından görevlendirilen farklı uzmanlık alanlarından seçilen yedi (7) öğretim elemanından oluşur.
(2) Proje İnceleme Komisyonu, Üniversite Yönetim Kurulunun bu usul ve esaslar kapsamındaki faaliyetlerin değerlendirilmesinde Üniversite Yönetim Kuruluna görüş sunan alt komisyon olarak görev yapar.
(3) Komisyon gelen taleplerin yoğunluğuna göre Komisyon Başkanı’nın belirlediği gün, saat ve yerde toplanır. Olağanüstü durumlarda Başkan Komisyonu olağanüstü toplantıya çağırabilir. Komisyon, ilk toplantısında Komisyonun işlerini yürütmek üzere komisyon sekretaryası/raportörü ile Komisyon Başkanı’nın olmadığı durumlarda başkanın yerine vekâlet edecek üyeyi görevlendirir.
(4) Komisyon kararlarını toplantıya katılanların salt (dört/4) çoğunluğuyla alır. Oyların eşitliği durumunda başkanın oyu yönünde karar alınmış sayılır.
(5) Proje/faaliyetin üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Ar-Ge içeriğini, tasarım ve yenilik içeren yönlerini, çıktıların ekonomik yarara ve ulusal kazanıma dönüşebilirliği ve proje/faaliyet ekibinin uygunluğu temel ölçütlerine göre değerlendirme yapar.
(6) Komisyon üyesinin başvurusu olduğu durumda, başvuru sahibi öğretim elemanı proje/faaliyetin değerlendirileceği, karar verileceği toplantıya katılamaz.
(7) Değerlendirme komisyonu başvuruları, kanun yönetmelik ve usul esaslar hükümleri çerçevesinde değerlendirir kabul veya reddeder. Değerlendirme sonucunda, değerlendirme formu (Form 6) gerekçeleri ile birlikte doldurulur.
(8) Değerlendirme sonucu ve görüşler Merkez Yönetim Kurulu Kararı İle Üniversite Yönetim Kuruluna bildirir.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Karar, Görevlendirme, Karara itiraz
Karar, görevlendirme, karara itiraz
MADDE 8 - (1) Komisyon tarafından karara bağlanan proje/faaliyet Merkez tarafından Üniversite Yönetim Kuruluna gönderilir.
(2) Üniversite Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanan proje/faaliyetler ile ilgili iş birliği yapılan kurum ve kuruluş ile yapılan sözleşme Üniversite Yönetim Kurulu Kararı tarihi itibariyle yürürlüğe girer.
(3) Merkez, ilgili akademisyenlerin görev almak üzere ilgili projede görevlendirilmesinin yapılması için ilgili Üniversite Yönetim Kurulu kararını Personel Daire Başkanlığına bildirilir.
(4) Araştırmacının, Üniversite Yönetim Kurulu tarafından proje/faaliyetler için verilen karara tebliğ tarihinden itibaren yedi (7) gün içinde itiraz hakkı bulunmaktadır. İtiraz dilekçesi ve ekleri Proje İnceleme Komisyonu tarafından yeniden değerlendirilir ve Üniversite Yönetim Kuruluna gönderilir. Öğretim elemanının ikinci kez verilen karara itiraz hakkı yoktur.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Projelerde Ödeme İşlemleri, Projelerin Kapatılması
Proje ödeme işlemleri
MADDE 9 - (1) Projelerde ödeme işlemi iş birliği yapılan kurum/kuruluş ile yapılacak proje protokolünde belirtildiği şekilde yapılır.
Projelerin kapatılması
MADDE 10 - (1) Proje bitiş tarihi ve/veya projede uzatma istenen tarihin sona ermesinden itibaren en fazla iki (2) ay içinde projede görev yapan akademisyen/ler tarafından proje sonuç raporu (Form 5) Merkeze iletilir.
Diğer Hükümler
Ek ödemenin dağıtımı
MADDE 11 - (1) Projeden elde edilen döner sermaye gelirlerinin dağıtımında, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 58/k fıkrası ve diğer hükümleri ile Üniversite Yönetim Kurulu kararları ve Döner Sermaye Gelirlerinin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümleri dikkate alınarak aşağıdaki tabloda belirtildiği şekilde dağıtılır.
2547 Sayılı Kanun’un 58’inci maddesi k fıkrası uyarınca;
Araştırmacı Payı
BAP Payı
Merkez Payı
Fakülte Payı
Bölüm Payı
% 85
% 5
% 2
% 3
(2) Üniversite Yönetim Kurulu tarafından verilen nihai karar doğrultusunda 2547 Sayılı Kanun’un 58’inci maddesi k fıkrası uyarınca değerlendirilemeyen projeler ve faaliyetlerden elde edilen döner sermaye gelirlerinin dağıtımında; 2547 Sayılı Kanun’un 58’inci Maddesi, Üniversite Yönetim Kurulu kararları, Döner Sermaye Gelirlerinin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümleri göre mevcut kesintiler yapılarak dağıtım yapılır.
Hüküm bulunmayan haller
MADDE 12 - (1) Bu Yönerge’de belirtilmemiş hususlarda ilgili kanun ve yönetmeliklere göre işlem yapılır.
Sorumluluk
MADDE 13 - (1) Bu Yönerge’de yer alan mali ve hukuki tüm süreçlerden başvuru ve beyanda bulunan öğretim elemanı/elemanları sorumludur.
Vergi istisna ve muafiyetleri
MADDE 14 - (1) Vergi istisna ve muafiyetleri konusunda, ilgili vergi kanunları, 2547 Sayılı Kanun’un 58/k fıkrası ve “Araştırma Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama ve Denetim Yönetmeliği’nde yer alan hususlar dikkate alınır.
Yürürlükten kaldırma
MADDE 15 - (1) 13/09/2018 tarihli Üniversite Senatosu’nun 09/13 sayılı kararı ile kabul edilerek yürürlüğe giren “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Proje Ön İnceleme Komisyonu Üniversite-Sanayi İş Birliği Ar-Ge, Tasarım ve Yenilik Proje / Faaliyetleri Uygulama Usul ve Esasları” yürürlükten kaldırılmıştır.
Yürürlük
MADDE 16 - (1) Bu Yönerge, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosunda kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 17 - (1) Bu Yönerge’de yer alan hükümler Rektör tarafından yürütülür.
EKLER:
FORM 1. AKADEMİSYENLERİN BAŞVURUSU İÇİN AKADEMİSYEN BAŞVURU DİLEKÇESİ
FORM 2. DİĞER KURUM KURULUŞLARDAN YAPILACAK BAŞVURULAR İÇİN BAŞVURU DİLEKÇESİ
FORM 3. PROJE VE FAALİYETLERE YÖNELİK İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ / KURULUŞUN TALEP YAZISI
FORM 4. PROJE BAŞVURU FORMU
FORM 5. PROJE SONUÇ RAPORU
FORM 6. PROJE DEĞERLENDİRME FORMU
… / … / 20....
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
………………………FAKÜLTESİ DEKANLIĞI / YÜKSEKOKULU
...............................………………………. BAŞKANLIĞI/ MÜDÜRLÜĞÜ
Yürütücüsü / Araştırmacısı olduğum “………………......................................
...........................................................” başlıklı ve detayları ekte sunulan proje/faaliyet kapsamında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 58. maddesi (k) fıkrası ile 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında getirilmiş olan hak ve muafiyetlerden yararlanmak istiyorum.
Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.
İmza
Ad Soyad
Ek:
… / … / 20...
BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE
Üniversite Sanayi iş birliği Ar-Ge proje/faaliyetleri kapsamındaki “…………………………………………” başlıklı çalışmamız için 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 58’inci maddesi k fıkrası ile 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde Üniversiteniz akademisyenlerinden hizmet almak istiyoruz.
Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.
Varsa Hizmet Alınmak İstenen Akademisyen Bilgileri
Ad-Soyad
Birim
e-posta
Telefon
İrtibat Kişisi Bilgileri
E-posta
Firma
Kaşe
FORM 3.PROJE VE FAALİYETLERE YÖNELİK İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ / KURULUŞUN TALEP YAZISI
… / … / 20..
………………….. isimli firma olarak Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında “………………...................................... ...........................................................” başlıklı
çalışmayı biriminizde görevli ……………………………..ile birlikte yürütmek ve destek almak istiyoruz.
İmza KAŞE
Firma Yetkilisi
Adı Soyadı
BAŞVURU FORMU
Tarih : …… / …… / 20….
AÇIKLAMA
Bu form Üniversitemiz akademisyenlerinin yer aldığı Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamındaki;
1. Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge)*
2. Yenilik**
3. Tasarım***
projeleri ya da faaliyetlerine ilişkin başvuruların alınması amacıyla hazırlanmıştır.
Akademisyenlerimiz bu formu doldurarak Üniversite-Sanayi iş birliği projeleri ya da faaliyetlerini 2547 Sayılı Kanun’un 58’inci maddesinin (k) bendi kapsamında değerlendirilmesini talep etmiş olacaktır. Sürecin işleyişine ilişkin sürecin işleyişi ‘‘2547 SAYILI KANUN’UN 58 (k) MADDESİ UYGULAMA SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI”ında açıklanmıştır.
ÜniversiteYönetim Kurulu tarafından 2547 Sayılı Kanun’un 58’inci maddesinin (k) bendi kapsamında değerlendirilmesi uygun bulunan başvurular sonunda Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesi tarafından elde edilen gelirlerin % 85’lik kısmı herhangi bir vergi kesintisi yapılmaksızın ilgili öğretim elemanına ödenecektir.
Lütfen değerlendirmenin sağlıklı yapılabilmesi için formu eksiksiz ve doğru bilgiler içerecek şekilde doldurunuz. Bu formdaki bilgi ve belgelerin doğruluğunu bu formu doldurarak kabul beyan ve taahhüt etmiş olur.
Bu formda bahsi geçen ;
*Araştırma ve Geliştirme Faaliyeti (Ar-Ge): Araştırma ve geliştirme, kültür, insan ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi dağarcığının artırılması ve bunun yeni süreç, sistem ve uygulamalar tasarlamak üzere kullanılması için sistematik bir temelde yürütülen yaratıcı çalışmaları, çevre uyumlu ürün tasarımı veya yazılım faaliyetleri ile alanında bilimsel ve teknolojik gelişme sağlayan, bilimsel ve teknolojik bir belirsizliğe odaklanan, çıktıları özgün, deneysel, bilimsel ve teknik içerik taşıyan faaliyetlerini,
*Ar-Ge Projesi: Amacı, kapsamı, genel ve teknik tanımı, süresi, bütçesi, özel şartları, diğer kurum, kuruluş, gerçek ve tüzel kişilerce sağlanacak aynî ve/veya nakdî destek tutarları, sonuçta doğacak fikri mülkiyet haklarının paylaşım esasları tespit edilmiş ve Ar-Ge faaliyetlerinin her safhasını belirleyecek mahiyette ve bilimsel esaslar çerçevesinde gerçekleştirilen ve araştırmacı tarafından yürütülen projeyi,
**Yenilik: Sosyal ve ekonomik ihtiyaçlara cevap verebilen, mevcut pazarlara başarıyla sunulabilecek ya da yeni pazarlar yaratabilecek; yeni bir ürün, hizmet, uygulama, yöntem veya iş modeli fikri ile oluşturulan süreçleri ve süreçlerin neticelerini,
***Tasarım Faaliyeti: Sanayi alanında ve Bakanlar Kurulunun uygun göreceği diğer alanlarda katma değer ve rekabet avantajı yaratma potansiyelini haiz, ürün veya ürünlerin işlevselliğini artırma, geliştirme, iyileştirme ve farklılaştırmaya yönelik yenilikçi faaliyetlerin tümünü ifade etmektedir.
***Tasarım Projesi: Amacı, kapsamı, genel ve teknik tanımı, süresi, bütçesi, özel şartları, diğer kurum, kuruluş, gerçek ve tüzel kişilerce sağlanacak aynî veya nakdî destek tutarları, sonuçta doğacak fikri mülkiyet haklarının paylaşım esasları tespit edilmiş ve tasarım faaliyetlerinin her safhasını belirleyecek mahiyette ve bilimsel esaslar çerçevesinde tasarımcı tarafından yürütülen projeyi ifade etmektedir.
PROJE ADI
PROJE/FAALİYET İÇİN BAŞVURU YAPAN KURULUŞ / KİŞİ BİLGİLERİ
Kuruluş/Kişi Adı:
Vergi Dairesi ve Vergi No
/ TC Kimlik No:
Adresi:
Tel / Faks / E-posta /
Kuruluş Yetkilisi:
Ünvanı /Birimi :
Web Adresi:
PROJE / FAALİYET EKİBİ BİLGİLERİ
Proje / Faaliyet Yürütücüsünün
Görevi/Ünvanı:
Adı Soyadı:
Enstitü/Fakülte/
Yüksekokul/
Meslek Yüksekokulu
Bölüm:
Proje / Faaliyet Ekibi (Proje/Faaliyet çalışanı sayısının 4 (dört) ten fazla olması halinde tabloya ilave satır ekleyebilirsiniz.)
Proje Çalışanı 1:
Proje Çalışanı 2:
Proje Çalışanı 3:
Proje Çalışanı 4:
PROJENİN / FAALİYETİN TÜRÜ, SÜRESİ VE BÜTÇESİ
Projenin/Faaliyetin Türü
Proje / faaliyet hangi türde ise türün önündeki kutucuğa tıklayarak (X) işaretleyiniz.
☐
Ar-Ge
Tasarım
Yenilik
Projenin/Faaliyetin BaşlamaTarihi:
Projenin/Faaliyetin BitişTarihi:
Bütçesi (KDV Hariç Tutar)
PROJE ORTAKLARI
Proje Ortaklarının İsimleri (Proje/ faaliyet hangi tür ortak ile gerçekleştirilecek ise önündeki kutucuğa tıklayarak (X) işaretleyiniz.)
Sanayi ile ortak yürütülen proje
Kamu Kurumları ile ortak yürütülen projeler
Mühendislik şirketleri ile ortak yürütülen projeler
Diğer...................................... (Ortaklık yapılan kurum/ kuruluşaçıklanmalıdır.)
PROJE HEDEFLERİ
(Proje/ faaliyet sonunda hedeflenen sonucun önündeki kutucuğa tıklayarak (X) işaretleyiniz.)
İthalat ihtiyacını durdurma
Üretim Maliyetlerini ve giderlerini düşürme
Ürün kalite ve standartlarını yükseltme
Üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirme
Yeni ürüne yönelik araştırma
Diğer..................................... (Projenin hedefi açıklanmalıdır.)
NİTELİKLER
(Projenin/ faaliyetin niteliğine göre önündeki kutucuğa tıklayarak (X) işaretleyiniz.)
İhraç edilebilecek ürün geliştirilmesi
Mevcut ürün kalite yükseltilmesi
Mevcut ürün yöntem / süreç geliştirilmesi
Ülke bazında teknolojik olarak yeni ürün üretim süreci
Verimliliği arttıran yeni ürün / süreç geliştirilmesi
Yeni bir ürün veya hizmet üretilmesi
Yeni teknoloji geliştirme
Yeni teknolojinin ülke koşullarına uyarlanması
Proje Ar-Ge Aşamaları:
Bir yenilik unsuru içeren yazılım geliştirme
Geliştirilen kavramdan tasarıma geçiş sürecinde yer alan laboratuvar vb. çalışmalar
Kavram geliştirme
Patent ve lisans çalışmaları
Prototip üretimi
Tasarım ve çizim çalışmaları
Teknolojik / Teknik ve Ekonomik yapılabilirlik
etüdü
Yeni ya da iyileştirilmiş ürün ya da süreçler için prototip geliştirilmesi ile doğrudan ilişkili sınai mühendislik
Diğer (Açıklama yapılmalıdır):
PROJENİN / FAALİYETİN AMACI (En fazla 4 A4 sayfası)
(Projenin / Faaliyetin amacı ile ilgili bilgiler verilmesi beklenmektedir.)
PROJENİN / FAALİYETİN KISA ÖZETİ
(Projenin / Faaliyetin kapsamı, genel ve teknik tanımı, özel şartları ile ilgili özet bilgiler verilmesinbeklenmektedir.)
PROJENİN / FAALİYETİN FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI
(Bu bölümde AR-GE, Tasarım ve Yenilik Projeleri ile Faaliyetleri sonucunda oluşacak fikri mülkiyet haklarının paylaşım esaslarının nasıl yapılacağı hakkında bilgi verilmesi beklenmektedir.)
Her Sayfa Proje Yürütücüsü / Araştırmacı tarafından paraflanmalıdır.
Not: Bu forma projenin çeşidine göre aşağıdaki belgelerin uygun olanlarının eklenmesi gerekmektedir.
Ekler:
*İş birliği yapılan şirketin ilgili akademisyen/lerin projede yer aldığına dair ya da iş birliği yapılacağına dair taahhütnamesi.
**Fon alınan yurtiçi yurtdışı kuruluşlar(TÜBİTAK,AB, KOSGEB vb.) ile yapılan proje sözleşmeleri.
PROJE İNCELEME KOMİSYONU
DEĞERLENDİRME FORMU
Tarih:……/…../20…
Yürütücüsü/Araştırmacısı.................................................................................................................. olan
“………………………………………………………………………………...……………….” başlıklı proje / faaliyetin 2547 Sayılı Kanun’un 58’inci maddesinin (k) fıkrası ile 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun uyarınca;
PROJENİN/FAALİYET İLE İLGİLİ KOMİSYON DEĞERLENDİRMESİ
Projenin Faaliyetin Başlama Tarihi:
Projenin Faaliyetin Bitiş Tarihi:
Projenin Faaliyetin Bütçesi (KDV Hariç Tutar):
Fikri ve Sınai Haklar
Komisyon Karar Tarihi ve Nosu
Komisyon Kararı
UYGUN DEĞİLDİR.
UYGUNDUR
GEREKÇE:
oy birliği / oy çokluğu ile karar verilmiştir.
bu içerik toplamda 1 kez görüntülenmiştir