BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Dayanak ve Tanımlar
Amaç ve kapsam
MADDE 1 – (1) Bu Yönerge Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Öğretim Yapılanmasında yer alan birimlerin, görev, yetki ve sorumluluklarını belirler ve kapsar.
Dayanak
MADDE 2 – (1) Bu Yönerge Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ne dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 3 – (1) Bu Yönerge’de geçen;
a) Dekan: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı’nı,
b) Dekan Yardımcıları: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi dekan yardımcılarını,
c) Ders Kurulu: Genellikle bir sistemin veya konunun temel tıp ve klinik anabilim dalları tarafından birbirleriyle bağlantılı olarak bütünleştirilmiş bir düzen içerisinde teorik öğretimi ve pratik uygulamasını,
ç) Ders Kurulu Eğitim Komitesi: Dönem 1, 2 ve 3’te her ders kurulunda eğitim-öğretim faaliyetleri ile ölçme değerlendirme faaliyetlerini düzenlemek, sınavda sorulacak soruların öğrenim hedeflerine uygunluğunu denetlemek, sınav(lar)ı yapmak, sonuçları zamanında duyurmak üzere Dekanlık tarafından görevlendirilmiş, ders kurulu eğitim sorumlusu ve iki yardımcısından oluşan komiteyi,
d) Dönem: Her eğitim-öğretim yılını,
e) Dönem Koordinasyon Kurulu: Her bir dönem için dönem koordinatörü, yardımcıları ve ilgili dönem öğrenci temsilcisinden oluşan kurulu,
f) Dönem Koordinatörü: Dekan tarafından her dönem için görevlendirilen ders, ders kurulları, staj, klinik, poliklinik eğitim-öğretim programlarını ve sınavlarını koordine eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesini,
g) Dönem Koordinatör Yardımcıları: Dekan tarafından dönem koordinatörüne yardımcı olması için görevlendirilen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim elemanını,
ğ) Dönem Yürütme Kurulu: Dönem 1, 2 ve 3’te her bir dönem için dönem koordinatörü, yardımcıları ve kurullarda görevli eğitim sorumlularından; dönem 4, 5 ve 6’da dönem koordinatörü, yardımcıları ve staj, tematik veya entegre staj bloğunda görevli eğitim sorumlularından oluşan kurulu,
h) Eğitim Baş Koordinatörü: Fakülte öğretim üyeleri arasından Dekan tarafından görevlendirilen öğretim üyesini,
ı) Eğitim Komisyonu: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Komisyonunu,
i) Eğitim Komisyonu Başkanı: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Komisyonu Başkanı’nı,
j) Eğitim Sorumlusu: Her ders kurulu, tematik ya da entegre staj ve ön hekimlik uygulama dilimi için Dekan tarafından görevlendirilen sorumlu öğretim elemanını,
k) Fakülte Kurulu: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülte Kurulunu,
l) Fakülte Temsilcisi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi esas alınarak seçilmiş Tıp Fakültesini temsil eden öğrenciyi,
m) Fakülte Yönetim Kurulu: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulunu,
n) Öğrenci Temsilcisi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Konseyi Seçim ve Çalışma Esasları Yönergesine göre seçilen öğrenciyi,
o) Senato: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosunu,
ö) Staj/staj Bloğu Eğitim Komitesi: Dönem 4 ve 5’te her staj/staj bloğunda, eğitim-öğretim faaliyetleri ile ölçme değerlendirme faaliyetlerini düzenlemek, sınavda sorulacak soruların öğrenim hedeflerine uygunluğunu denetlemek, sınav(lar)ı yapmak, sonuçları zamanında duyurmak üzere Dekanlık tarafından görevlendirilmiş, staj eğitim sorumlusu ve iki yardımcısından oluşan komiteyi,
p) Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini,
r) Yatay Geçiş Komisyonu: Başkoordinatör başkanlığında, dönem koordinatörleri ve yardımcılarından oluşan; yatay geçiş başvurularını inceleyen komisyonu,
tanımlar.
İKİNCİ BÖLÜM
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Yapılanması
Eğitim komisyonu yapısı ve çalışma ilkeleri
MADDE 4 – (1) Eğitim Komisyonu aşağıdaki üyelerden oluşmaktadır.
a) Eğitim komisyonu başkanı: Tıp Fakültesi Dekanı,
b) Eğitim komisyonu başkan yardımcısı: Mezuniyet öncesi eğitimle ilgili dekan yardımcısı,
c) Eğitim baş koordinatörü,
ç) Her döneme ait dönem koordinatörleri ve yardımcıları,
d) Tıp eğitimi anabilim dalı başkanı,
e) Eğitim ile ilgili oluşturulacak geçici ya da kalıcı komisyonların başkanları,
f) Fakülte temsilcisi,
g) Öğrenci temsilcisi,
ğ) Sekreter.
(2) Eğitim Komisyonunun çalışma ilkeleri:
a) Tıp Fakültesinde Eğitim ve Öğretim faaliyetlerinin düzenlenmesi, yürütülmesi ve değerlendirilmesinden sorumludur.
b) Eğitim Komisyonu, her yarıyılda en az iki (2) kez toplanır.
c) Başkan Yardımcısı ya da Eğitim baş koordinatörü, Eğitim Komisyonu Başkanının olmadığı durumlarda toplantı yapmak gerektiğinde, eğitim komisyonunu toplantıya çağırır ve komisyona başkanlık eder.
ç) Eğitim Komisyonu, üyelerinin yarısından bir fazlası ile toplanır.
d) Toplantılarda kararlar oy çokluğu ile alınır.
Eğitim komisyonunun görevleri
MADDE 5 – (1) Eğitim Komisyonu aşağıda sayılan görevleri yerine getirir.
a) Eğitim programının amaçlarına ulaşılabilmesi için eğitim, öğretim ve sınavların genel planlamasını yapar ve Fakültedeki tıp eğitimi programına anabilim dallarının katkı vereceği kısımların belirler; birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerdeki ders kurulu sayısı, içeriği ve yapısı, dört ve beşinci dönemlerde yer alan staj/staj bloklarının sayısı ve yapısı, altıncı dönem eğitim programının içerik ve yapısını belirler ve Fakülte Kurulunun onayına sunar.
b) Her eğitim-öğretim yılı içerisinde, bir sonraki yılın akademik takvimini belirleyerek Fakülte Kuruluna sunar.
c) Fakültede tüm eğitim ve öğretimin akademik takvime dayalı olarak düzenli ve uyumlu bir şekilde yürütülmesini sağlar ve bu konuda Fakülte Kuruluna bilgi sunar.
ç) Eğitim programında yer alan konuların yıllar içindeki koordinasyonunu sağlayacak düzenlemeleri yapar.
d) Eğitimin kalitesini yükseltmek için gereken değişiklikler ile ders eğitim araçları ve bunların alt yapısı hakkındaki görüş ve önerileri Dekanlığa sunar.
e) Öğrenci sınavlarının sonuçlarını inceler, başarı veya başarısızlık nedenlerini tespit eder ve gerekirse bunları bir raporla Dekanlığa sunar.
f) Program değerlendirme komisyonunun hazırladığı raporları inceler ve öneriler oluşturarak Fakülte Kuruluna iletir.
g) Eğitimle ilişiği kesilme durumuna gelen öğrenciler hakkındaki bilgileri Dekanlığa ulaştırır.
ğ) Her basamaktaki öğrenci danışmanlık hizmetlerini izler, inceler ve bu konuda görüş hazırlar ve Dekanlığa iletir.
h) Dönem yürütme ve Dönem koordinasyon kurullarından gelen rapor ve görüşleri değerlendirir, gerektiğinde görüşlerini ilgili makam ve kurullara sunar.
ı) Yatay geçişle ilgili konularda, yatay geçiş komisyonunun çalışmalarını inceler ve önerilerini Fakülte Kuruluna iletir.
i) Öğrencilerin devamsızlık mazeretleri, başka fakültelerden geçiş yapan veya değişim programlarına katılan öğrencilerin intibaklarını değerlendirerek Dekanlık onayına sunar,
j) Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Yönetmeliği’ne uygun olarak dönem koordinatörlükleri aracılığıyla fakülte temsilcisinin seçimini gerçekleştirir,
k) Bu yönetmelik ve ilgili diğer mevzuatta yapılması gereken değişiklikler konusunda görüş ve önerilerini Dekanlığa sunar.
l) Dekanın, eğitim ve öğretim ile ilgili olarak komisyondan istediği diğer çalışmaları yapar.
Eğitim komisyonu başkanı
MADDE 6 – (1) Tıp Fakültesi Dekanı Eğitim Komisyonu Başkanı olarak görev yapar.
Eğitim komisyonu başkanının görevleri
MADDE 7 – (1) Eğitim Komisyonu Başkanı aşağıda sayılan görevleri yerine getirir.
a) Eğitim Komisyonunu toplantıya davet ederek komisyona başkanlık eder.
b) Eğitim ve öğretimin düzenlenmesi, yürütülmesi ve değerlendirilmesi sürecini yürütür.
c) Eğitim komisyonunun ve dönemlerin eğitim-öğretim faaliyetlerini denetler ve yapılan planlamalara uygun olarak yürütülmesini sağlar.
Eğitim komisyonu başkan yardımcısı
MADDE 8 – (1) Mezuniyet öncesi eğitimden sorumlu dekan yardımcısı, Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak görev yapar ve Eğitim Komisyonu Başkanı’na karşı sorumludur.
Eğitim komisyonu başkan yardımcısının görevleri
MADDE 9 – (1) Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı aşağıda sayılan görevleri yerine getirir.
a) Eğitim Komisyonu Başkanı olmadığı durumlarda Eğitim Komisyonunu toplantıya davet ederek komisyona başkanlık eder.
b) Eğitim ve öğretimin düzenlenmesi, yürütülmesi ve değerlendirilmesi sürecinde Eğitim Komisyonu Başkanı’na yardımcı olur.
c) Eğitim Komisyonu Başkanı’nın verdiği görevleri yerine getirir.
Eğitim baş koordinatörü
MADDE 10 – (1) Baş koordinatör, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri arasından Dekan tarafından seçilir. Eğitim Baş Koordinatörü’nün görev süresi bir yıldır ve yeniden seçilebilir.
Eğitim baş koordinatörünün görevleri
MADDE 11 – (1) Eğitim Baş Koordinatörü aşağıdaki görevleri yerine getirir.
a) Eğitim Komisyonu toplantılarına katılır.
b) Gerektiğinde, Eğitim Komisyonunun toplanması için çağrı yapar, gündemi belirler ve duyurur, sonuçları Dekanlığa sunar.
c) Eğitim Komisyonunda alınan kararların uygulanmasını izler, uygulama sonuçlarını değerlendirilmek üzere eğitim komisyonuna sunar.
ç) Eğitim Komisyonunda yürütülen tüm program geliştirme çalışmalarında bulunarak, yatay ve dikey entegrasyonun sağlanmasını gözetir.
d) Program değerlendirme çalışmalarını izler, verilerin toplanması, işlenmesi ve saklanmasını, sonuçların mezuniyet öncesi eğitim komisyonuna sunulmasını ve duyurulmasını sağlar.
e) Dönem Yürütme Ve Dönem Koordinasyon Kurulları’nın çalışmalarını gerektiğinde toplantılarına katılarak izler, denetler ve çalışmaların eşgüdümünü sağlar.
f) Eğitimle ilgili ortak görevlerin öğretim üyeleri arasında adil dağıtılmasını gözetir.
g) Üniversite eğitim komisyonu çalışmalarına katılır.
ğ) Yatay Geçiş Komisyonu’na başkanlık yapar.
h) Eğitim Komisyonu Başkanı’nın verdiği görevleri yerine getirir.
Dönem koordinatörü
MADDE 12 – (1) Dönem Koordinatörü, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri arasından Dekan tarafından seçilir. Dönem Koordinatörü’nün görev süresi bir yıldır ve yeniden seçilebilir.
Dönem koordinatörünün görevleri
MADDE 13 – (1) Dönem Koordinatörü aşağıdaki görevleri yerine getirir.
a) Eğitim Komisyonu toplantılarında kendi dönemine ait bilgileri sunar ve görüş bildirir.
b) Dönem Yürütme Kurulu ve Dönem Koordinasyon Kurulu toplantılarını yürütür.
c) Sorumlu olduğu dönemin eğitim-öğretim faaliyetlerinin akademik takvime uygun olarak planlanmasını ve eğitim programlarının hazırlanmasını sağlar ve Baş koordinatöre sunar.
ç) Sorumlu olduğu dönemin programının bütünlüğünü ve iç entegrasyonunu gözetir, programın planlandığı şekilde yürütülmesini sağlar, programlarda yapılması gereken değişiklikleri belirler, eğitim faaliyetlerinin zamanlaması ile ilgili düzeltmeleri yapar ve duyurur, eğitim programında gerekli bulduğu düzenlemeleri Baş Koordinatör’e sunar.
d) Sorumlu olduğu dönemin amaç ve öğrenim hedeflerinin belirlenmesini ve güncellenmesini sağlar.
e) Yatay Geçiş Komisyonu’nda yer alır, yatay geçiş başvurularında program denkliği hakkında görüş hazırlar ve Eğitim Komisyonuna sunar.
f) Sorumlu olduğu dönemde öğrenci başarısını ve devamını denetler.
g) Derslikler, eğitim ortamları ve staj koşullarının eğitim programına uygunluğunu izler, varsa aksaklıkları belirler ve çözüm önerilerini Eğitim Komisyonuna iletir.
ğ) Eğitim programının parçası olan tüm sınavların hazırlanması ve uygulanmasında eğitim sorumluları ile işbirliği yapar.
h) Sınav sonuçlarının belirlenmesi ve duyurulmasını sağlar.
ı) Sorumlu olduğu Dönemin sınavlarında, sınav görevlisi listesini Dekanlığa önerir ve sınav tarihlerinde sınav görevlilerinin başkanlığını yapar.
i) Sınavların geçerlilik ve güvenirlik çalışmalarını denetler ve gereğini yapar.
Dönem koordinatör yardımcısı
MADDE 14 – (1) Tıp eğitiminin her yılı için o dönem içinde eğitim etkinliklerinde yer alan öğretim üyeleri arasından Dönem Koordinatörü’ne yardımcı olmak üzere Dekan tarafından görevlendirilen ÇOMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleridir. Görev süreleri akademik yıl boyunca sürer ve bir yıldır, yeniden seçilebilirler.
Dönem koordinatör yardımcısının görevleri
MADDE 15 – (1) Dönem Koordinatör Yardımcısı aşağıdaki görevleri yerine getirir.
a) Dönem Koordinatörü’nün görevlerini yerine getirmesine yardımcı olur.
b) Dönem Koordinatörü katılmadığında Eğitim Komisyonu toplantılarında kendi dönemine ait bilgileri sunar, görüş bildirir.
c) Dönem Koordinatörü bulunmadığında Dönem Yürütme Kurulu ve Dönem Koordinasyon Kurulu toplantılarını yürütür.
ç) Yatay Geçiş Komisyonu’nda yer alır.
d) Dönem Koordinatörü’nün verdiği görevleri yerine getirir.
Dönem yürütme kurulu
MADDE 16 – (1) Her bir dönem için Dönem Koordinatörü, yardımcıları ve ilgili dönem içerisinde yer alan kurul, staj/staj bloğu staj bloğu eğitim sorumlularından oluşur.
(2) Dönem Koordinatörü, kurul başkanlığını yürütür.
Dönem yürütme kurulunun görevleri
MADDE 17 – (1) Dönem Yürütme Kurulu aşağıdaki görevleri yerine getirir.
a) İlk üç yılda ilgili dönem programının içeriği, ders kurullarının dağılımı ve içeriklerinin entegrasyonunu düzenler.
b) Son üç yılda staj/staj bloklarının dağılımı ve içeriklerinin entegrasyonunu düzenler.
c) Her iki yarıyılda, en az birer kez toplanır, görüş ve önerilerini ilgili kurullara sunar.
Dönem koordinasyon kurulu
MADDE 18 – (1) Dönem Koordinasyon Kurulu; dönem koordinatörü, yardımcıları ve ilgili dönem öğrenci temsilcisinden oluşur.
Dönem koordinasyon kurullarının görevleri
MADDE 19 – (1) Dönem Koordinasyon Kurulu aşağıdaki görevleri yerine getirir.
a) Her iki yarıyılda, en az birer kez toplanır.
b) Sorumlu olduğu dönemin öğrencilerinin, eğitim-öğretim faaliyetleriyle ilgili sorunlarını öğrenci temsilcisi yoluyla belirler, çözümü için gerekli adımları atar, gerektiğinde konuyu eğitim komisyonuna sunar.
Ders kurulu eğitim komitesi
MADDE 20 – (1) Her ders kurulu için, ilgili eğitim-öğretim faaliyetlerinde görev alan öğretim elemanları arasından bir komite başkanı ve iki yardımcısı, eğitim komisyonunun önerisiyle Dekan tarafından görevlendirilir. Başkan ve yardımcılarının görevlendirilmeleri eğitim dönemi başlamadan yapılır, görev süreleri akademik yıl boyunca sürer ve süresi bir yıldır. Süresi dolanlar yeniden seçilebilirler.
Ders kurulu eğitim komitesinin görevleri
MADDE 21 – (1) Ders Kurulu Eğitim Komitesi, aşağıdaki görevleri yerine getirir.
a) Sorumlu olduğu ders kurulunun amaç ve öğrenim hedeflerini belirler ve güncellenmesini sağlar.
b) Her eğitim-öğretim yılı içerisinde, bir sonraki yılın eğitim programının içeriğini ve haftalık ders çizelgelerini, ilgili anabilim dalı başkanlıklarının görüşlerini dikkate alarak hazırlar ve dönem yürütme kuruluna sunar. İlgili komisyonların kararları doğrultusunda gerekli değişiklikleri yapar.
c) Eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütecek olan öğretim elemanlarının, ders amaç ve öğrenim hedeflerini belirlenmesini ve bu hedeflere uygun ders içeriklerini hazırlamalarını sağlar.
ç) İlgili kurulun ayrıntılı ders programını; eğitimin içeriği, görevli öğretim elemanlarının listesi, haftalık ders çizelgeleri, ders amaç ve öğrenim hedefleri, ölçme değerlendirme esası ve zamanını içeren öğrenci rehberlerini hazırlar ve duyurulmasını sağlar.
d) Eğitim programının planlandığı şekilde yürütülmesini sağlar, öğretim elemanlarının programa uyumlarını izler ve değişiklik ihtiyaçlarını belirleyerek dönem yürütme kuruluna sunar.
e) Öğretim elemanlarınca öğrenci yoklamalarının düzenli bir şekilde yapılmasını sağlar ve bunların öğrenci devam çizelgesine işlenmesini denetler.
f) Sınavlarda kullanılacak soruların toplanmasını sağlar, soruların teknik ve içerik incelemesini yapar ve sınavın hazırlanmasını, uygulanmasını ve sınav güvenliğini sağlar, sonuçlarını dönem koordinatörlüğüne sunarak duyurulmasını sağlar.
g) Sınav sonuçlarına yapılan itirazları değerlendirir.
ğ) Mazeret, dönem sonu ve bütünleme sınavlarında gerekli katkıyı sağlar ve yönetir.
h) Sorumluluğundaki kurula ait geribildirimleri bir rapor halinde dönem koordinatörlüğüne sunar.
Staj/staj bloğu eğitim komitesi
MADDE 22 – (1) Her staj/staj bloğu ve ön hekimlik uygulama diliminde, ilgili eğitim-öğretim faaliyetlerinde görev alan öğretim elemanları arasından bir komite başkanı ve iki yardımcısı, eğitim komisyonunun önerisiyle Dekan tarafından görevlendirilir. Başkan ve yardımcılarının görevlendirilmeleri eğitim dönemi başlamadan yapılır, görev süreleri akademik yıl boyunca sürer ve süresi bir yıldır. Süresi dolanlar yeniden seçilebilirler.
Staj/staj bloğu eğitim komitesinin görevleri
MADDE 23 – (1) Staj/Staj Bloğu Eğitim Komitesi aşağıdaki görevleri yerine getirir.
a) Sorumlu olduğu staj/staj bloğunun, amaç ve öğrenim hedeflerini belirler ve güncellenmesini sağlar.
b) Her eğitim-öğretim yılı içerisinde, bir sonraki yılın eğitim programının içeriğini ve haftalık ders çizelgelerini, ilgili anabilim dalı başkanının görüşlerini dikkate alarak hazırlar ve dönem yürütme kuruluna sunar. İlgili komisyonların kararları doğrultusunda gerekli değişiklikleri yapar.
ç) İlgili staj/staj bloğunun ayrıntılı ders programını; eğitimin içeriği, görevli öğretim elemanlarının listesi, haftalık ders çizelgeleri, ders amaç ve öğrenim hedefleri, ölçme değerlendirme esası ve zamanını içeren öğrenci rehberlerini hazırlar ve duyurulmasını sağlar.
h) Sorumluluğundaki staj/staj bloğuna ait geribildirimleri bir rapor halinde dönem koordinatörlüğüne sunar.
Öğrenci temsilcisi
MADDE 24 – (1) Üniversite konseyi yönergesine göre seçilen fakülte temsilcisi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tıp Fakültesi öğrencilerini temsilen öğrenci temsilci olarak görev yapar.
Öğrenci temsilcilerinin görevleri
MADDE 25 – (1) Öğrenci Temsilcisi aşağıdaki görevleri yerine getirir.
a) Öğrenciler ile Fakülte yönetim organları arasında iletişimi kurar.
b) Eğitim-öğretimle ilgili kararların alınması sırasında öğrencileri temsilen Eğitim Komisyonu toplantılarına katılır.
c) Temsil ettiği öğrencilerin sorunlarını, beklenti ve isteklerini belirler ve çözümü için fakülte yönetimine iletir.
ç) Temsil ettiği öğrencilerle toplantılar yaparak eğitim programıyla ilgili önerileri toplayıp Eğitim Komisyonu’na iletir.
d) Eğitim Komisyonu kararlarını temsil ettiği öğrencilere duyurur.
Eğitim komisyonu başkanlığı sekreteri
MADDE 26 – (1) Eğitim komisyonu başkanlığı sekreteri idari personel arasından Dekan tarafından görevlendirilir. Görevlerini yerine getirirken Eğitim Komisyonu Başkan’ına karşı sorumludur. Görev süresi biten sekreter tekrar görevlendirilebilir.
Eğitim komisyonu başkanlığı sekreterinin görevleri
MADDE 27 – (1) Eğitim komisyonu başkanlığı sekreteri aşağıdaki görevleri yerine getirir.
a) Eğitim Komisyonu toplantılarından önce gerekli çağrı, duyuru ve hazırlıkları yapar.
b) Toplantı tutanaklarını hazırlar.
c) Toplantı sonrası alınan kararların uygulanmasında gerekli olan yazışmaları yapar.
ç) Eğitim komisyonu başkanı tarafından verilen diğer görevleri yerine getirir.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Son Hükümler
Yürürlük
MADDE 28 – (1) Bu Yönerge, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosunda kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 29 – (1) Bu Yönerge hükümlerini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı yürütür.
bu içerik toplamda 1 kez görüntülenmiştir