ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ
YÖNERGESİ
Bu yönerge 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na göre Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin uluslararası akademik etkinliklerini düzenlemek, geliştirmek ve gerçekleşmesine yardımcı olmak üzere rektörlüğe bağlı olarak kurulan dış İlişkiler Birimi’nin kuruluş ve çalışma esaslarını içerir.
Dış ilişkiler Komisyonu
Eğitim Koordinatörlüğü Yürütme Kurulu c)araştırma Koordinatörlüğü Yürütme Kurulu d)Birim Koordinatörleri
Dış İlişkiler Komisyonu üniversitenin uluslararası konularda stratejisini ve politikasını belirlemek için kurulmuştur. Dış İlişkiler Komisyonu’nun belirlediği genel stratejileri doğrultusunda alınan kararların hayata geçirilmesini Eğitim Koordinatörlüğü Yürütme Kurulu ve Araştırma Koordinatörlüğü Yürütme Kurulu sağlar.
Komisyon ,başkanın gerekli gördüğü durumlarda yılda en az bir kere olmak üzere toplanır.
Komisyonda fakülteleri ve yüksek okulları birer öğretim elemanı temsil eder.Bu temsilci fakülte ve yüksekokul dış İlişkiler Birim Koordinatörleri arasından seçilir.
Komisyonda bütün Meslek Yüksekokullarını, üniversitenin Meslek Yüksekokulları Koordinatörü temsil eder.
komisyon üyeliği için uluslararası akademik ilişkiler konusunda deneyimli yabancı dile sahip olma özellikleri göz önüne alınır.
yıldır.
Komisyon üyelerinin görevlendirilmesi Rektör tarafından yapılır ve süresi 3
Komisyon Başkanı : Komisyon kendi üyeleri arasından seçtiği üç başkan adayını Rektör’e sunar. Başkanın seçimini ve görevlendirilmesini Rektör yapar.
Yürütme Kurullarının başkanları ve üyeleri komisyonun doğal üyeleridir. g)Komisyon üye sayısının salt çoğunluğu ile toplanır. Karar yeter sayısı
katılanların salt çoğunluğudur.
h)Kararlar açık oy ile alınır. Çekimser oy kullanılamaz. Eşit oy halinde başkanın kararı belirler.
Dış İlişkiler Komisyonu’nun belirlediği stratejiler doğrultusunda ,uluslar arası eğitim ile ilgili konuların incelemek ,değerlendirmek ve üniversitede hayata geçirilmesini sağlamak,
Yurt dışındaki üniversite ve akademik kurumlarla yapılan uluslararası anlaşmaları hazırlamak mevcut anlaşmaları değerlendirmek ve uygulamaları izleyip geliştirmek,
Uluslararası alanda orak girişimlerde etkin rol oynamak amacıyla diğer üniversiteler ve bilimsel kuruluşlarla işbirliğini sağlamak,
AB ülkelerindeki eğitim olanaklarını araştırmak, özellikle yürürlükteki Socrates, Youth, Leonardo da Vinci gibi eğitim programlarını izlemek, öğrenci ve öğretim elemanlarının bilgilendirmesini ve AB eğitim Programlarının üniversitede yürürlüğe girmesini sağlamak
Üniversitemizde Avrupa Kredi Transfer Sistemi’nin (ECTS) uygulanmaya geçirilmesi ve yürütülmesi için gerekli çalışmaları gerçekleştirmek,
Üniversitemiz birimlerine uluslararası eğitim ilişkilerinde akademik danışmanlık yapmak,
Üniversitenin uluslararası tanıtımını sağlamak, akademik ilişkileri arttırmak, uluslararası akademik ve bilimsel organizasyonlarda daha etkin biçimde temsil edilmesini sağlamak ,kongre, konferans, sempozyum, seminer ,panel, sergi vb. etkinliklerinin düzenlenmesine yardımcı olmak,
Rektör tarafından verilen diğer görevlerle birlikte uluslararası akademik ilişkiler kapsamında her türlü araştırma, inceleme, organizasyon ve değerlendirme faaliyetlerini yapmak,
Eğitim Koordinatörlüğü Yürütme Kurulunun Başkanı ve üyeleri sorumlu Rektör Yardımcısın öneresiyle Rektör tarafından atanır ve Dış İlişkiler’den sorumlu Rektör Yardımcısına bağlı olarak çalışır. Başkanın ve üyelerin görev süresi 3 yıldır.
Eğitim Koordinatörlüğü Başkanı, Eğitim Koordinatörlüğü Yürütme Kurulu’nu temsil eder, kurulun gündemini belirler, görev dağılımını yapar. Alınan kararları yürütür, kurulun düzenli çalışmasını sağlar. Başkan görevi
başında bulunmadığı zamanlarda görevlendireceği kurul üyelerinden biri kendine vekalet eder.
Her akademik yılın sonunda o döneme ait faaliyetlerini içeren bir rapor hazırlayarak Rektöre sunar.
Eğitim Koordinatörlüğü Yürütme Kurulu Komisyon’un aldığı kararları uygular. Üniversite birimlerinin ulusalar arası ilişkilerine dair her türlü belgeyi ve raporu değerlendirebilmek ve arşiv oluşturmak üzere talep eder ve arşivler.
Dış İlişkiler Komisyonu’nun belirlediği stratejiler doğrultusunda uluslararası araştırma ile ilgili konuların incelemek ,değerlendirmek ve üniversitede hayata geçirilmesini sağlamak,
Yurt dışındaki araştırma kurumlarıyla yapılan uluslararası anlaşmaları değerlendirmek ve uygulamaları izleyip geliştirmek,
Uluslararası araştırma alanında ortak girişimlerde etkin rol oynamak amacıyla diğer üniversiteler ve bilimsel iş birliğini sağlamak,
Uluslararası araştırma imkanlarını araştırmak, mevcut programlar hakkında (Örneğin AB Çerçeve Programları) üniversitemiz elemanlarını bilgilendirmek ve gerekli çalışmaların yapılmasında üniversite elemanlarına yardımcı olmak.
Üniversitemiz birimlerinde uluslararası araştırma ilişkilerinde akademik danışmanlık yapmak,
Üniversitenin uluslararası tanıtımını sağlamak, akademik ilişkileri arttırmak , uluslararası akademik ve bilimsel organizasyonlarda daha etkin biçimde temsil edilmesini sağlamak, kongre, konferans, sempozyum, seminer, panel, sergi vb. etkinliklerinin düzenlenmesine yardımcı olmak ve benzeri her türlü ilişkileri gerçekleştirmek konusunda Rektör tarafından verilen görevleri yerine getirmek.
Rektör tarafından verilen diğer görevlerle birlikte uluslararası akademik ilişkiler kapsamında her türlü araştırma, inceleme, organizasyon ve değerlendirme faaliyetlerini yapmak.
Araştırma Koordinatörlüğü Yürütme Kurulu başkanı ve üyeleri sorumlu Rektör Yardımcısının önerisiyle Rektör tarafından atanır ve Dış İlişkiler’den sorumlu Rektör Yardımcısına bağlı olarak çalışır. Bakanın ve üyelerin görev süresi 3 yıldır.
Araştırma Koordinatörlüğü Başkanı ,Araştırma Koordinatörlüğü Yürütme Kurulu’nu temsil eder ,kurulun gündemini belirler, görev dağılımını yapar, alınan kararları yürütür, kurulun düzenli çalışmasını sağlar. Başkan görevi başında bulunmadığı zamanlarda görevlendireceği kurul üyelerinden biri kendine vekalet eder.
Araştırma Koordinatörlüğü Yürütme Kurulu Komisyon’un aldığı kararları uygular. Üniversite birimlerinin uluslararası ilişkilerine dair her türlü belgeyi ve raporu değerlendirebilmek ve arşiv oluşturmak üzere talep eder ve arşivler.
Eğitim Koordinatörlüğü Yürütme Kurulu’nun ve Araştırma Koordinatörlüğü Yürütme Kurulu’nun aldığı kararların üniversitemizde uygulanması aşamasında bilgilendirme görevini yürütürler.
Fakülte yönetim Kurulu fakültelerin her bölümünden birer temsilci seçerek, Fakülte bölüm Koordinatörü olarak atayacaktır. Ayrıca bütün fakülteyi temsil etmek üzere bir öğretim elemanı Fakülte Genel Koordinatörü olarak atanır.
Yüksekokul Yönetim Kurulu, yüksek okulların her bölümünden birer temsilci seçerek ,Yüksekokul Bölüm Koordinatörü olarak atayacaktır. Ayrıca bütün Yüksekokulu temsil etmek üzere bir öğretim elemanı Yüksekokul Genel koordinatörü olarak atanır.
Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu, meslek yüksekokulunu temsil etmek üzere bir öğretim elemanını seçer ve Meslek Yüksekokul Koordinatörünü atar.
Koordinatörlerin görev süresi 3 yıldır.
Kuruluş ve çalışma esaslarına ilişkin bu yönerge ile ilgili değişiklik Komisyon üyelerinin tam sayısının üçte iki çoğunluğunun kararı ve Rektörün onayı ile gerçekleşir.
Bu yönerge Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu’nun onayı ile yürürlüğe girer.
Rektör tarafından yürütülür.
bu içerik toplamda 78 kez görüntülenmiştir