Birim: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü bünyesinde oluşturulan çalışma birimini,
Burs: belirli kriterler çerçevesinde tespit edilmiş öğrencilere karşılıklı ya da karşılıksız ayni ya da nakdi olarak belirli bir dönem boyunca düzenli yapılan desteklerini,
Etkinlikler; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin eğitim süreçleri ve kariyer planlamalarına değer katmak üzere organize edilen akademik, sosyal veya sportif faaliyetler içeren organizasyonları;
ç) Görevlendirme; belirli kriterler çerçevesinde tespit edilmiş öğrencilerin, hem kendi yaşamlarına değer katmak hem de Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü’nün fiziki çalışan ihtiyacını bir ölçüde karşılamak amacıyla,
gönüllülük esasına göre veya ilgili diğer yönetmeliklere bağlı kalınarak ücreti karşılığında kısmi süreli olarak istihdam edilmelerini,
Koordinatörlük: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğünü,
Mezun: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde önlisans, lisans ve/veya lisansüstü eğitimini tamamlamış ve mezun olmuş kişileri,
Öğrenci: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde önlisans, lisans veya lisansüstü eğitim alan kişileri,
Öğrenci-mezun bilgi havuzu; Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü’nce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri ve mezunları ile iletişimi sağlamak, işbirliği imkânlarını artırmak amacıyla kurulacak- kullanılacak dijital öğrenci-mezun bilgi arşivini,
ğ) ÖMİK: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü’nün “Öğrenci-Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü” şeklindeki kısa yazımını,
Proje; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin eğitim süreçleri ve kariyer planlamalarına değer katmak amacıyla anlamlı bir sonuç üretmek üzere planlanan çalışmaları,
ı) Rehberlik faaliyetleri; Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin eğitim süreçleri ve kariyer planlamalarına değer katmak üzere organize edilen; birebir danışmanlık, tanıtım, sunum, seminer, kariyer fuarı vb. etkinlikleri,
Rektör: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörünü,
Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni,
Yönerge: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü Yönergesini,
ifade eder.
Üniversite ile mezun olmuş öğrencileri ve mezun olmak üzere halen okumakta olan öğrencileri arasında; hem mezunlarına, hem öğrencilerine hem de üniversitenin kendisine değer katacak çalışmaların yapılabilmesine olanak sağlamak üzere bir iletişim birimi ve kanalı oluşturmak.
Mezuniyet aşamasına gelmiş veya mezun olmuş olan öğrenciler ile kurulacak iletişim- işbirliği çalışmaları ile ilgili olarak bilgi toplamak, toplanan bilgileri kaydetmek, korumak ve iletişim ağı oluşturulması amacıyla iletişim araçları ve sosyal medya üzerinden çalışmalar yapmak.
Öğrencilerin okula kayıt yaptırdıkları andan mezuniyet aşamasına kadar geçen eğitim- öğrenim süreleri içerisinde kendilerine eğitim hayatları ve mesleki kariyer planlamalarına destek olmak.
ç) Öğrencilere burs, staj ve daimi iş imkanı sağlamak üzere üniversite ilgili birimleri, kamu ve özel sektör ile işbirliği kurmak ve fırsatları öğrencilerin bilgisine sunmak.
Öğrencilerin hem eğitim hem sosyal hayatlarına katkı sağlayacak akademik, sosyal ve sportif faaliyetler ve etkinlikler düzenlemek.
Öğrenci ve mezunların, eğitim ve iş yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunların çözümüne yönelik bilgilendirici ve eğitici çalışmalar yapmak.
Öğrenci ve mezunların eğitim ve iş yaşamlarında birbirlerine faydalı ve destekleyici olabilmeleri için hem kendi aralarında hem de birbirleri ile iletişimlerini artıracak faaliyetler gerçekleştirmek, bu amaca uygun iletişim kanalları oluşturmak.
Bu çalışmaların sonuçlarını ve bu alandaki birikimlerini diğer kurum ve kuruluşlarla paylaşarak öğrencilerin gelişmelerine ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak.
Kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynakları ihtiyacının Üniversitede öğrenim gören veya görmüş öğrenciler tarafından karşılanmasını sağlamak amacıyla etkinlikler düzenlemek.
Faaliyetleri ile ilgili konularda bültenler yayınlayarak öğrencileri, mezunları, kurum ve kuruluşları bilgilendirmek.
Öğrenciler ve mezunlar ile değişik sektörlerden çeşitli kuruluşları bir araya getiren tanıtım toplantıları düzenlemek, öğrencilerin çeşitli alanlarda iş tanımları, iş hayatı, mesleklerdeki kariyer imkânları ile ilgili bilgi edinmelerini sağlamak; eleman talebinde bulunan şirketlerle mezunlar arasında iletişim sağlamak.
ç) Gerek seminerler, gerekse bireysel görüşmelerle öğrencilere iş arama teknikleri konusunda bilgi vermek, etkin özgeçmiş yazma ve başarılı bir mülakat geçirebilme konularında yardımcı olmak.
Üniversitenin yüksek lisans ve doktora öğrenimi dâhil tüm birimlerinden mezun olan öğrenciler için iş imkânları araştırmak.
Üniversite mezunlarının Üniversite sonrası yaşamlarında da birbirleriyle işbirliği, dayanışma ve iletişim içerisinde bulunmaları için çeşitli faaliyetler düzenleyerek katkıda bulunmak.
İnsan kaynakları veri tabanı oluşturmak.
Düzenli olarak işletme tanıtım amaçlı geziler organize etmek.
Koordinatör
Öğrenci Mezun İlişkileri Birimi
Öğrenci Yaşam-Kariyer Birimi ç) Etkinlik Birimi
(2) Koordinatör, Koordinatörlüğün faaliyetlerini planlayıp sağlıklı yürütülmesini sağlar, faaliyetlerin usulüne uygun ve verimli gerçekleşmesini gözetir, koordinatörlük çalışanlarının çalışmalarını düzenler, Öğrenci Yaşam-Kariyer Birimi, Öğrenci-Mezun İlişkileri Birimi ve Etkinlik Birimi faaliyetlerini yönetir veya Birim yöneticilerinin faaliyetlere ilişkin planlarını gözden geçirerek onaylar, alınan kararların yerine getirilmesini takip eder, dönemlik ve yıllık faaliyet raporlarının hazırlanmasını sağlar ve Koordinatörlüğü temsil eder.
(2) Birim, Koordinatör tarafından yönetilir ya da koordinatör tarafından Rektörlüğe önerilen Üniversite akademik-idari personeli arasından Rektör tarafından seçilip görevlendirilen birim yöneticisi tarafından yönetilir ve diğer birimler ile işbirliği içerisinde hareket eder.
Öğrenci ve mezunlar ile daha sağlıklı bir iletişim kurmak adına, Üniversitenin mevcut öğrencilerinin ve bugüne kadar mezun olmuş olanların iletişim bilgilerini ve eğitim, meslek, yaşanılan şehir ve yetenek gibi detaylarda profil bilgilerini elde etmek üzere Üniversitenin akademik ve idari birimleri ile de iletişim kurarak çalışmalar yapar.
Elde edilen öğrenci-mezun bilgilerinin anlamlı bir sonuç üretecek şekilde tasnif edilmesi amacıyla bir veri tabanı hazırlatılması, geliştirilmesi ve yönetilmesi hususunda çalışmalar yapar.
Öğrencilerin ve mezunların birbirleri ile ve ayrıca Üniversitenin öğrencileri- mezunları ile iletişimini sağlayacak e-posta grupları, whatsapp grupları, sosyal medya hesapları gibi iletişim kanalları-platformları oluşturur.
ç) Öğrencilerin ve mezunların, yetkinliklerine göre kendilerine ve birbirlerine faydalı olabilecekleri buluşmalar organize eder.
Üniversitenin mezunları ve öğrencileri ile faydalı çalışmalar üretmek amacıyla işbirlikleri oluşturabilmeleri için, doğru kişi ve kaynakları buluşturmak amacıyla aracı olur.
(2) Birim, Koordinatör tarafından yönetilir ya da koordinatör tarafından rektörlüğe önerilen Üniversite akademik-idari personeli arasından Rektör tarafından seçilip
görevlendirilen birim yöneticisi tarafından yönetilir ve diğer birimler ile işbirliği içerisinde hareket eder.
Öğrenciler ile halen okudukları dönemde iletişim kurarak, mezuniyet aşamasına gelene kadar geçecek süreçte Üniversite ile aidiyetlerinin gelişmesini, mezun olduklarında da bağlantıda kalmalarını sağlayacak iletişim faaliyetlerini gerçekleştirir.
Öğrencilerin gelecekleri ile ilgili alacakları kararlarda, karar aşamalarında destekleyici bilgiler sunmak adına, öğrencilere ve okul birimlerine gerekli danışmanlık desteğini sağlar.
Öğrencilere, mezuniyetleri sonrasındaki hayatları için avantaj sağlayacak bağlantıları kurabilmeleri, kendi yetkinliklerini fark edip geliştirebilmeleri, okurken hem daha bilinçli hem de daha verimli bir eğitim hayatı geçirebilmeleri amacıyla;
Daha bilinçli bir öğrenme süreci ve eğitim hayatı üzerine seminer farkındalık çalışmaları düzenler; düzenlenen çalışmalara destek olarak duyurularını yapar.
Öğrencilerin iş dünyası ile ilgili ilgi duydukları-duyabilecekleri konuları derleyecek, fırsatlara dair gerekli duyuru ve bilgilendirmeleri yapar.
Öğrencilerin okudukları dönemde ya da tatil dönemlerinde yararlanabilecekleri staj ve kısmi süreli iş imkanları oluşturmak üzere, mezunlar, iş dünyası ve diğer paydaşlar ile işbirlikleri gerçekleştirir. Ayrıca Üniversite dışında sunulan-gerçekleştirilen imkanlara dair duyuruları paylaşır.
Öğrencilerin gelişimlerine fayda sağlayabilecek akademik etkinliklerden, fırsatlardan ve yarışmalardan yararlanabilmeleri için gerekli duyuruları paylaşır.
Okulun mezunlarını ve iş dünyasından diğer tecrübeli kişileri, öğrenciler ile buluşturacak etkinlikler düzenleyerek, öğrencilerin meslekler ve iş dünyası ile ilgili hem bilgi edinmelerine hem de bağlantılar kurmalarına destek olur.
(2) Birim, Koordinatör tarafından yönetilir ya da koordinatör tarafından rektörlüğe önerilen Üniversite akademik-idari personeli arasından Rektör tarafından seçilip görevlendirilen birim yöneticisi tarafından yönetilir ve diğer birimler ile işbirliği içerisinde hareket eder.
Gerçekleştirilmesi arzu edilen etkinlik çalışmalarına dair talepleri toplar ve değerlendirir.
İşbirliği yapılabilecek kişi ve kurumlarla ilgili çalışmalar yaparak destek alınabilecek kaynakların tespiti amacıyla çalışmalar yapar.
Gerçekleştirilecek etkinliklere dair planlamaları yapar. Gerekli kişi ve kuruluşlarla iletişimi yönetir.
ç) Yapılacak çalışmalara dair öğrenciler ve mezunlarla sağlanabilecek iletişim yönetir, yönlendirir.
Etkinlik sonrasında geribildirimlerin sağlıklı bir şekilde toplanması ve değerlendirilebilmesi amacıyla çalışmalar yürütür.
(2) Sekretarya görevi, Koordinatör tarafından rektörlüğe önerilen Üniversite idari personeli arasından Rektör tarafından seçilip görevlendirilen kişi ya da kişilerce yürütülür.
Gerçekleşecek tüm faaliyet ve projelerde, Koordinatörlük çalışanları dışında, gönüllü olarak görev almak istemeleri halinde, akademik personel, idari personel veya öğrenciler Koordinatörün inisiyatifi dahilinde çalışmalara katılabilecektir.
Koordinatörlük bünyesinde yürütülecek faaliyetler veya geçici çalışmalar için, işgücü desteği sağlamak ve deneyim kazandırmak amacıyla kısmi süreli öğrenci istihdamı ile ilgili yönerge dikkate alınarak onaylanması halinde öğrencilerin birim ve faaliyetlerde geçici görevlendirmeleri yapılabilecektir.
bu içerik toplamda 106 kez görüntülenmiştir