BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi birimlerinin tümünde sunulan eğitim ve sağlık hizmetleri ile bu hizmetlerin sunumu için esas kabul edilecek yönetim yapısını, bu yapı içerisinde görev alan personelin görev tanımlarına, yetkilerine, sorumluluklarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma esaslarına ilişkin hükümleri kapsar.
Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;
ç) Merkez: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezini,
ğ) Yönetim Kurulu: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin Yönetim Kurulunu,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Merkezin Amaçları ve Faaliyet Alanları
Merkezin amaçları
MADDE 5 – (1) Merkezin amaçları şunlardır:
ç) Çağdaş merkez işletme yönetimi ilkeleri doğrultusunda faaliyette bulunmak ve ulaşılabilir, kaliteli sağlık hizmeti sunulmasını sağlamak.
Merkezin faaliyet alanları
MADDE 6 – (1) Merkezin faaliyet alanları şunlardır:
ç) Ağız ve diş sağlığı konusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak projelerin geliştirilmesine imkân sağlamak.
ğ) Ulusal ve uluslararası kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarına Merkezin amaçları doğrultusunda projeler hazırlamak, eğitim programları düzenlemek, bilimsel görüş ve benzeri hizmetleri vermek.
ı) Merkez personelini yetiştirmek ve bilimsel eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama yapma olanağı sağlamak amacıyla; Üniversite bünyesindeki diğer fakülte, enstitü, yüksekokul, araştırma ve eğitim merkezleri ile yurt içinde ve yurt dışındaki diğer kurumlarla işbirliği yaparak sağlık hizmetlerinin kaliteli ve verimli düzeyde yürütülmesini sağlamak.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Merkezin Yönetim Organları ve Görevleri
Merkezin yönetim organları
MADDE 7 – (1) Merkezin yönetim organları şunlardır:
Müdür (Başhekim)
MADDE 8 – (1) Müdür (Başhekim), Üniversite Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri arasından, Fakülte Dekanının önerisi alınarak Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir.
(2) Dekanın görevi sona erdiğinde Müdür (Başhekim)’ün görevi de kendiliğinden sona erer. Süresi biten Müdür aynı usulle yeniden görevlendirilebilir veya süresinden önce aynı usulle değiştirilebilir. Müdür görevi başında olmadığı zaman yardımcısını vekil bırakır. Göreve vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir Müdür görevlendirilir.
Müdür (Başhekim)’ün görevleri
MADDE 9 – (1) Müdür (Başhekim)’ün görevleri şunlardır:
ç) Anabilim Dalı ve Bilim Dalı hizmetlerinin gelir-gider dengesine göre performanslarını tespit eder ve bütçe–idari kadro ihtiyaçları ile ilgili önerilerini gerekçesi ile birlikte hazırlayarak Dekanlık Makamına sunar.
ğ) Tüm bu görevlerin yerine getirilmesinde Dekana karşı sorumludur.
Müdür Yardımcıları (Başhekim Yardımcıları)
MADDE 10 – (1) Müdürün ve Dekanın önerisi ve Rektörün onayı ile fakültede devamlı statüde görev yapan öğretim üyeleri arasından en fazla iki Başhekim Yardımcısı görevlendirilebilir. Müdür Yardımcıları (Başhekim Yardımcıları), Müdür (Başhekim)’ün yapacağı yetki devrine göre, Başhekimlik hizmetlerinin yürütülmesinde Müdür (Başhekim)’e yardımcı olurlar. Müdür (Başhekim), görevi başında bulunmadığı zaman, yardımcılarından birini vekâlet etmesi için Dekanlığa sunar.
(2) Müdür (Başhekim)’ün görevi sona erdiğinde, yardımcılarının görevi de kendiliğinden sona erer. Süresi biten Başhekim yardımcısı aynı usulle yeniden görevlendirilebilir veya süresinden önce aynı usulle değiştirilebilir.
Yönetim Kurulu
MADDE 11 – (1) Yönetim Kuruluna Dekan, olmadığı hallerde ise Müdür (Başhekim) başkanlık eder. Yönetim Kurulu üyeleri şunlardır:
(2) Yönetim Kurulu üyelerinin görev süreleri üç yıldır. Dekanın görevi sona erdiğinde Yönetim Kurulu üyelerinin görevi de kendiliğinden sona erer.
Yönetim Kurulunun görevleri
MADDE 12 – (1) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:
ç) Merkezin yıllık faaliyet raporunu ve yıllık çalışma programını görüşerek karara bağlamak.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Merkezin ünite ve birimleri
MADDE 13 – (1) Merkezde, ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak, ihtiyaç duyulan alanlarda hizmet ve eğitim kalitesini ve verimliliğini arttırmak amacıyla çalışma grupları, komisyon, komite, ünite ve bağlı birimler kurulabilir. Bunların çalışma usul ve esasları Yönetim Kurulunca belirlenir.
(2) Merkezde ve ilişkili birimlerde bulunan ameliyathane, yataklı servis, poliklinik veya laboratuvar hizmetleri ile Merkezin idari işlerinde görevli olanlar, Dekan ve Müdür (Başhekim)’e karşı sorumludur.
Hüküm bulunmayan haller
MADDE 14 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde, 2547 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.
Yürürlük
MADDE 15 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 16 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü yürütür.
bu içerik toplamda 1 kez görüntülenmiştir