BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağlı olarak kurulan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezinin teşkilat, yönetim, çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.
Kapsam
Madde 2 — Bu Yönetmelik; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağlı olarak kurulan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezinin teşkilatına, faaliyet alanlarına, organlarına ve bu organların görevlerine ilişkin hükümleri kapsar.
Dayanak
Madde 3 — Bu Yönetmelik; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
Madde 4 — Bu Yönetmelikte geçen;
Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini,
Rektör: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörünü,
Merkez: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezini,
Müdür: Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürünü,
Yönetim Kurulu: Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulunu,
Danışma Kurulu: Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulunu
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Merkezin Amacı ve Faaliyet Alanları
Merkezin amacı
Madde 5 — Merkezin amacı; enerji ile ilgili alanlarda disiplinlerarası bilimsel ve teknolojik araştırma ve uygulamalar yapmak, enerji sorunlarının çözümü doğrultusunda yöntem ve öneriler geliştirmek ve bunları uygulamak, çalışma sonuçlarını ilgili yurtiçi ve yurtdışı yabancı kuruluşlara aktarmak ve çevre konusunda yayın, eğitim, danışmanlık, proje, üretim gibi çalışmalar yapmaktır.
Merkezin faaliyet alanları
Madde 6 — Merkezin faaliyet alanları şunlardır:
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Merkezin Yönetim Organları ve Görevleri
Merkezin yönetim organları
Madde 7 — Merkezin yönetim organları; Müdür, Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulundan oluşur. Merkez organlarında görev alanlara, asıl kadrolarının gerektirdiği özlük hakları dışında merkez organlarında görevlendirilmiş olmaları sebebi ile ayrıca bir mali hak sağlanmaz.
Müdür ve görevleri
Madde 8 — (Değişik:RG-16/11/2020-31306)
Müdür, Üniversite öğretim elemanları arasından Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilir. Görev süresi biten Müdür aynı yöntemle yeniden görevlendirilebilir. Müdür, Üniversite öğretim elemanları arasından iki kişiyi müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere Rektörün onayına sunar. Müdür, görevi başında bulunmadığı zaman müdür yardımcılarından birini vekil olarak görevlendirir. Müdürün görev süresi sona erdiğinde yardımcılarının da görevi sona erer. Göreve vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir Müdür görevlendirilir. Müdür; Merkezin faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesinden, gözetim ve denetiminden Rektöre karşı birinci derecede sorumludur.
Müdürün görevleri şunlardır:
ç) Merkezin idari ve mali işlerini yürütmek.
Yönetim kurulu ve görevleri
Madde 9 — (Değişik:RG-16/11/2020-31306)
Yönetim Kurulu; Müdürün başkanlığında, iki müdür yardımcısı ve Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından Üniversitede görevli öğretim elemanlarından üç yıllığına görevlendirilen dört üye olmak üzere toplam yedi üyeden oluşur. Süresi biten üyeler yeniden görevlendirilebilir. Görev süresi dolmadan ayrılan üyelerin yerine, kalan süreyi tamamlamak üzere aynı yöntemle yeni üye görevlendirilir.
Yönetim Kurulu, Müdürün daveti üzerine salt çoğunlukla toplanır ve kararlar oy çokluğuyla alınır. Oyların eşitliği durumunda Müdürün oyu yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.
Yönetim Kurulu toplantısına üst üste üç defa özürsüz katılmayan üyenin üyeliği kendiliğinden sona erer.
Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:
ç) Gerekli hallerde Merkezin faaliyetleri ile ilgili geçici çalışma grupları ile ilgili gelen önerileri karara bağlamak ve bunların görevlerini düzenlemek.
Danışma kurulu ve görevleri
Madde 10 — (Değişik:RG-16/11/2020-31306)
Danışma Kurulu; Müdürün başkanlığında, Merkezin faaliyet alanlarında deneyimli, ilgili kamu ve özel kurum ve kuruluşlardaki uzman kişiler ile yurt içi ve yurt dışında önemli çalışmaları olan kişiler arasından Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Rektör tarafından üç yıllığına görevlendirilen altı üye dahil olmak üzere toplam yedi üyeden oluşur. Görev süresi sona eren üye yeniden görevlendirilebilir.
Danışma Kurulu, Müdürün daveti üzerine bahar ve güz yarıyıllarında olmak üzere, yılda en az iki kez toplanır. Müdür gerekli gördüğü takdirde Danışma Kurulunu olağanüstü olarak toplantıya çağırabilir.
Kurumlarını temsilen görevlendirilen üyelerin, kurumlarındaki görevlerinin sona ermesi halinde Danışma Kurulu üyelikleri de sona erer. Görevi sona eren üyenin yerine aynı usulle yeni üye görevlendirilir.
Danışma Kurulunun görevleri şunlardır:
ç) Ulusal ve uluslararası gelişmeler doğrultusunda çeşitli tavsiye kararları almak.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Çalışma grupları
Madde 11 — Merkez bünyesinde gerçekleştirilecek farklı faaliyetlerin verimliliğini arttırmak amacı ile bu faaliyetler sürekli veya geçici çalışma grupları bünyesinde toplanabilir.
(Değişik ikinci fıkra:RG-16/11/2020-31306) Çalışma grubu başkan ve üyeleri, Müdürün önerisi üzerine Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve görevlendirilir.
Harcama yetkilisi (Başlığı ile Birlikte Değişik:RG-16/11/2020-31306)
Madde 12 – Merkezin harcama yetkilisi Müdürdür.
Yürürlük
Madde 13 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 14 — Bu Yönetmelik hükümlerini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü yürütür.
______
(1) 16/11/2020 tarihli ve 31306 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik ile Yönetmeliğin adı ‘Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enerji Kaynakları Araştırma Ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği’ iken Yönetmeliğe işlendiği şekilde değiştirilmiştir.
Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi
Sayısı
24/7/2005
25885
Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazetelerin
1.
16/11/2020
31306
2.
bu içerik toplamda 108 kez görüntülenmiştir